Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig
PIJLER 1: LEKKER EN TOEKOMSTBESTENDIG VOEDINGSAANBOD
Daarvoor vragen we informatie over de menucyclus, portiegroottes, werking van de keuken, etc.
Die data analyseren we op nutritioneel en kwalitatief vlak.
Op basis daarvan doen we aanbevelingen voor een meer plantaardig aanbod
dat lekker, klimaatlief en volwaardig is.
Bovendien kunnen deze slimme plantaardige keuzes tot wel 10% goedkoper uitkomen.
Na kennismaking en op basis van de menuscan,
organiseren we een praktische masterclass over plantaardig koken in de zorg met een plant-forward chef.
Hij bereidt samen met het keukenteam 8 lekkere plantaardige recepten op maat van de keuken.
Deze kunnen dienen in de nieuwe menucyclus en worden zo al eens ingeoefend. Handig!
Voor jullie: 1x hands-on masterclass smakelijk plantaardig koken, inclusief ingrediënten en 8 uitgewerkte recepten.
Op basis van de menuscan én de praktische masterclass
past het keukenteam de menucyclus aan.
Het kernteam volgt nauw op en keurt goed voor implementatie.
Voor jullie: herwerkte menucyclus met integratie van suggesties voor lekker, nutritioneel volwaardig en klimaatlief plantaardig.
PIJLER 2: ENTHOUSIASME & DRAAGVLAK VERGROTEN
(patiënten, bezoekers of personeel).
PIJLER 3: SENSIBILISATIE EN COMMUNICATIE
Vernieuwd voedingsaanbod in de kijker:
Dan is het tijd om het vernieuwde voedingsaanbod uit te rollen.
Eens dat een tijd loopt komt het kernteam samen om te evalueren en eventuele bijsturingen te doen
De tijdslijn voor verdere toekomstige stappen wordt voorgesteld.
Voor jullie: 1x tijdslijn op 2 à 3 jaar met plan van aanpak voor verdere concrete stappen na het project.
De klimaat- & gezondheidsimpact van de veranderingen worden becijferd.
De resultaten worden via een aantrekkelijke communicatie in de gemeente verspreid.
De zorginstelling én gemeente zijn daarin de ambassadeurs van een lekkere keuken
met oog voor mens, dier en planeet.
inclusief nutritionele en CO2 berekeningen.
en over het belang van de eiwittransitie
Voor meerdere zorginstellingen of instellingen met meer dan 300 bedden maakt Mosquito
een aparte offerte met projectvoorstel op maat.
“De kookworkshop is echt een meerwaarde, de chefs zijn aan de slag gegaan met linzen
en kikkererwten en hebben zo vertrouwen gekregen dat peulvruchten ook echt heel
lekker kunnen zijn. En door meer peulvruchten te integereren in de menu’s is er een
positief effect naar foodcost. ”
“Het personeel is enthousiast over de plantaardige menu aanpassingen. Er is nu nog
meer variatie in het aanbod van de warme maaltijden, snacks en broodjes. Tot zelfs een
breed assortiment tussendoortjes. Heel leuk!”