Toon filters
Nieuws
Zo wordt jouw gemeente plant-aardig onweerstaanbaar
In Antwerpen en Gent kan je vandaag in twee ziekenhuizen plantaardige voeding krijgen die zó lekker is dat er nauwelijks nog iets van in de vuilnisbak verdwijnt. Hun menu is nu niet alleen gezonder (...)
Actie
Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig
- Toepasbare en plantaardige verbeteradviezen voor keukenteams
- Keukenteams leren smakelijke en voedzame recepten
- De gezondheids- en CO₂-winst, promotie en draagvlak worden concreet
Actie
Workshop: Horeca zonder voedselverspilling
- Van buffet tot bord: minder verspilling, meer beleving
- Duurzaam hotelpersoneel, tevreden gasten én planeet
- Praktische training die horeca transformeert tot voortrekkers
Actie
Workshop tegen voedselverspilling - maak een einde aan voedselverspilling thuis
- Van koelkast tot kookpot: tips en tricks tegen verspilling
- Interactieve workshop die informeert, activeert en amuseert
- Samen tegen voedselverspilling, met impact tot in de huiskamer
Nieuws
Zijn de grootkeukens in jouw gemeente ook grote voedselverspillers?
“Voedselverspilling, waar staat jouw keuken?” Dat was de vraag die FoodWIN aan grootkeukens stelde. een belangrijke vraag, want Vlaanderen telt ruim 6000 grootkeukens en die houden grote delen van (...)
Nieuws
Rikolto helpt steden met nieuwe voedselstrategieën
Alsmaar meer plaatselijke overheden beschouwen hun voedselsysteem als startpunt om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, als een tool om interdisciplinair te werken, burgers te bereiken en de (...)
Actie
Lokale voedselstrategie
- Stakeholders verbinden voor een gedragen lokale voedselstrategie
- Landbouw- en voedselsysteem in kaart brengen voor helder inzicht
- Gerichte bijeenkomsten vertalen strategie naar concrete projecten
Actie
GoodFood@School: Begeleiding voor steden en gemeenten
- Van losse acties naar een gedragen voedingsbeleid op jouw school
- Workshops, advies en begeleiding naar voedzame verandering
- Scholen, cateraars en ouders bouwen aan een gezonde eetomgeving
Actie
Reductie van voedselverlies in grootkeukens, scholen en zorginstellingen
- In kaart brengen van knelpunten, oorzaken en oplossingen
- Opmaak van een gedetailleerd actieplan
- Impactmeting na de implementatie van de oplossingen