Toon filters
Nieuws
Hoe stimuleer je delen en repareren in je gemeente?
De ecologische voetafdruk van je burgers helpen verkleinen én aan een warme buurt werken? Dat kan! Door solidaire deel- en herstelinitiatieven te ondersteunen, bijvoorbeeld. Op zoek naar tips en good (...)
Nieuws
Zo wordt jouw gemeente plant-aardig onweerstaanbaar
In Antwerpen en Gent kan je vandaag in twee ziekenhuizen plantaardige voeding krijgen die zó lekker is dat er nauwelijks nog iets van in de vuilnisbak verdwijnt. Hun menu is nu niet alleen gezonder (...)
Actie
Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig
- Toepasbare en plantaardige verbeteradviezen voor keukenteams
- Keukenteams leren smakelijke en voedzame recepten
- De gezondheids- en CO₂-winst, promotie en draagvlak worden concreet
Actie
Workshop: Horeca zonder voedselverspilling
- Van buffet tot bord: minder verspilling, meer beleving
- Duurzaam hotelpersoneel, tevreden gasten én planeet
- Praktische training die horeca transformeert tot voortrekkers
Actie
Workshop tegen voedselverspilling - maak een einde aan voedselverspilling thuis
- Van koelkast tot kookpot: tips en tricks tegen verspilling
- Interactieve workshop die informeert, activeert en amuseert
- Samen tegen voedselverspilling, met impact tot in de huiskamer
Nieuws
Zijn de grootkeukens in jouw gemeente ook grote voedselverspillers?
“Voedselverspilling, waar staat jouw keuken?” Dat was de vraag die FoodWIN aan grootkeukens stelde. een belangrijke vraag, want Vlaanderen telt ruim 6000 grootkeukens en die houden grote delen van (...)
Actie
Start to Repair&Share: lanceer deel- en repareerinitiatieven
- A-Z begeleiding om deel- en repareerinitiatieven op te starten
- Circulaire initiatieven voor iedereen
- Breng de buurt samen
Nieuws
Hoe start je een gereedschapsbibliotheek?
Het concept van een gereedschapsbibliotheek lijkt logisch en eenvoudig. Als je overweegt om er zelf een uit de grond te stampen, ontdek je al snel dat er heel wat bij komt kijken.
Actie
Reductie van voedselverlies in grootkeukens, scholen en zorginstellingen
- In kaart brengen van knelpunten, oorzaken en oplossingen
- Opmaak van een gedetailleerd actieplan
- Impactmeting na de implementatie van de oplossingen