Toon filters
Actie
Smullen van een voedselbos
- Samen met de buurt een eetbaar landschap realiseren
- Deskundige A-Z begeleiding bij elk groeiseizoen
- Een hotspot voor biodiversiteit, ontmoeting en lokaal voedsel
Actie
Plantaardige voeding gangbaar maken
- Lekker en gezond plantaardig koken toegankelijk maken
- Praktische workshops die inspireren en activeren
- Concrete ondersteuning voor gemeentelijk beleid duurzame voeding
Nieuws
Zo wordt jouw gemeente plant-aardig onweerstaanbaar
In Antwerpen en Gent kan je vandaag in twee ziekenhuizen plantaardige voeding krijgen die zó lekker is dat er nauwelijks nog iets van in de vuilnisbak verdwijnt. Hun menu is nu niet alleen gezonder (...)
Actie
Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig
- Toepasbare en plantaardige verbeteradviezen voor keukenteams
- Keukenteams leren smakelijke en voedzame recepten
- De gezondheids- en CO₂-winst, promotie en draagvlak worden concreet
Goed voorbeeld
Een magische plek in Zedelgem
In het West-Vlaamse Zedelgem ontwikkelde zich het voorbije jaar met de ondersteuning van Velt een wondermooi voedselbos. Je vindt er niet enkel fruit, bloemen en kruiden. Het is ook een plek waar (...)
Goed voorbeeld
De warme tuin die Meulebeke samenbrengt
Stel je voor: een ecologische buurtmoestuin waar bejaarde bewoners van een woonzorgcentrum een praatje maken met buurtbewoners en vrijwilligers van lokale verenigingen, terwijl ze vanop een bankje de (...)
Actie
Fruit voor je gemeente? Start een buurtboomgaard
- Groene ontmoetingsplek waar buurtbewoners samen fruit telen
- A-Z begeleiding van bodemonderzoek tot praktische workshops
- Draagt bij aan een zorgzame en warme buurt
Actie
Samentuinen: lekker en sociaal
- Veel meer op dan een lekkere oogst
- A-Z begeleiding van bodemonderzoek tot praktische workshops
- Draagt bij aan een zorgzame en warme buurt
Actie
Een samenkeuken: gezellig en gezond
- Overschotten omtoveren tot heerlijke gedeelde maaltijd
- Praktisch leren improviseren met seizoensgroenten en lokale oogst
- Van eerste kookbeurt tot zelfstandige buurtkeuken