Zoeken

Actie

Smullen van een voedselbos

  • Samen met de buurt een eetbaar landschap realiseren
  • Deskundige A-Z begeleiding bij elk groeiseizoen
  • Een hotspot voor biodiversiteit, ontmoeting en lokaal voedsel
Meer lezen
Goed voorbeeld

WIJK-UP zet buurten in beweging

Hoe bereid je wijken in je gemeente voor op de toekomst én krijg je inwoners mee? Intercommunale SOLVA vertaalde die uitdaging naar het WIJK-UP-project: een participatief traject voor de gemeenten uit (...)
Meer lezen
Kalender

Ecotuindagen

7, 8 en 9 juni 2025
Heel Vlaanderen
Op 7, 8 en 9 juni zijn het de Velt-ecotuindagen. Op honderden plaatsen in Vlaanderen en Nederland kan je gratis ecologische tuinen bezoeken en staan de eigenaars klaar met praktische tuintips en leuke (...)
Meer lezen
Kalender

Week van de Bij

25 mei tot 1 juni 2025
Heel Vlaanderen
Van 25 mei tot 1 juni 2025 organiseert het Departement Omgeving opnieuw de Week van de Bij, die dit jaar in het teken van pesticidevrije tuinen staat. Chemische bestrijdingsmiddelen schaden nuttige (...)
Meer lezen
Actie

Plantaardige voeding gangbaar maken

  • Lekker en gezond plantaardig koken toegankelijk maken
  • Praktische workshops die inspireren en activeren
  • Concrete ondersteuning voor gemeentelijk beleid duurzame voeding
Meer lezen
Nieuws

Zo wordt jouw gemeente plant-aardig onweerstaanbaar

In Antwerpen en Gent kan je vandaag in twee ziekenhuizen plantaardige voeding krijgen die zó lekker is dat er nauwelijks nog iets van in de vuilnisbak verdwijnt. Hun menu is nu niet alleen gezonder (...)
Meer lezen
Actie

Klimaatcoaches brengen lokaal burgers in beweging!

  • Klimaatcoaches trainen om buurten te mobiliseren voor klimaatacties
  • Een participatief traject waarin inwoners worden opgeleid
  • Een netwerk uitbouwen van ambassadeurs die duurzame impact creëren
Meer lezen
Actie

Klimaattafels

  • Geef burgers de ruimte om mee te denken over klimaatacties
  • Krijg concrete input en breng het in de praktijk
  • Begeleiding met ervaren coaches en praktische draaiboeken
Meer lezen
Actie

Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig

  • Toepasbare en plantaardige verbeteradviezen voor keukenteams
  • Keukenteams leren smakelijke en voedzame recepten
  • De gezondheids- en CO₂-winst, promotie en draagvlak worden concreet
Meer lezen