Toon filters
Actie
Smullen van een voedselbos
- Samen met de buurt een eetbaar landschap realiseren
- Deskundige A-Z begeleiding bij elk groeiseizoen
- Een hotspot voor biodiversiteit, ontmoeting en lokaal voedsel
Goed voorbeeld
WIJK-UP zet buurten in beweging
Hoe bereid je wijken in je gemeente voor op de toekomst én krijg je inwoners mee? Intercommunale SOLVA vertaalde die uitdaging naar het WIJK-UP-project: een participatief traject voor de gemeenten uit (...)
Actie
Out of stock: slim delen van materiaal tussen verenigingen
- Efficiënt materiaalgebruik door samenwerking tussen verenigingen
- Circulair stockbeheer verlaagt kosten én ecologische voetafdruk
- Gebruiksvriendelijke deelmethodiek met blijvende impact
Actie
Duurzaam toerisme: toeristische diensten begeleiden naar duurzaamheid
- Krijg inzicht in de duurzaamheid van jouw lokale toerisme
- Concreet stappenplan die toerisme klimaatvriendelijker maken
- Versterk zowel het lokale klimaatbeleid als de bezoekersbeleving
Kalender
Ecotuindagen
7, 8 en 9 juni 2025
Heel Vlaanderen
Op 7, 8 en 9 juni zijn het de Velt-ecotuindagen. Op honderden plaatsen in Vlaanderen en Nederland kan je gratis ecologische tuinen bezoeken en staan de eigenaars klaar met praktische tuintips en leuke (...)
Kalender
Week van de Bij
25 mei tot 1 juni 2025
Heel Vlaanderen
Van 25 mei tot 1 juni 2025 organiseert het Departement Omgeving opnieuw de Week van de Bij, die dit jaar in het teken van pesticidevrije tuinen staat. Chemische bestrijdingsmiddelen schaden nuttige (...)
Actie
Opmaak Natuurbeheerplan
- Een plan op maat voor een toekomstbestendig bos
- Strategische keuzes en een multifunctionele aanpak
- Administratieve ontzorging
Actie
3-30-300 workshop
- Inspireren en activeren van burgers en beleidsmakers
- Interactief op zoek naar vergroeningskansen
- Werken aan groene, gezonde en eerlijke buurten
Actie
Plantaardige voeding gangbaar maken
- Lekker en gezond plantaardig koken toegankelijk maken
- Praktische workshops die inspireren en activeren
- Concrete ondersteuning voor gemeentelijk beleid duurzame voeding